24.10.2017

PTE General та LCCI – Підготують Вас до успіху!

PTE General та LCCI  – Підготують Вас до успіху!

         Придніпровська державна академія будівництва та архітектури надає нові можливості для всіх бажаючих вивчати іноземну (англійську) мову. Прикладом є співпраця кафедри іноземних мов і науково-дослідного центру міжнародних наукових проектів і програм ПДАБА з міжнародною освітньою корпорацією Pearson і створення регіонального центру підготовки та тестування РТЕ “Language Solutions” у 2015 році. До складу найбільшої освітньої групи Пірсон, яка має представництва у 80 країнах світу, належить близько 100 відомих у світі освітніх компаній та видавництв. Серед них такі знані британські й американські видавництва як Лонгман, Прентіс Хол, Пенгвін, Хайнеман, а також впливові екзаменаційні та кваліфікаційні ради, зокрема Рада Лондонської Торгівельно-промислової палати (Велика Британія). В Україні представництво працює понад 15 років. Тісна співпраця з Міністерством освіти та науки, участь у заходах національного та міжнародного значення сприяли поширенню популярності навчально-методичних матеріалів Пірсон для тих, хто вивчає англійську мову.  У  2015 року підписано угоду, згідно якої в Україні з’явилася можливість отримувати сертифікати Лондонської Торгівельно-промислової палати (LCCI) з ділової англійської мови  та професійного спрямування.

РТЕ (Pearson Test of English) – це міжнародний екзамен, який підтверджує рівень володіння англійською мовою як іноземною. РТЕ екзамени мають 6 рівнів (А1 – С2) відповідно до Загальноєвропейської системи оцінювання володіння іноземною мовою (CEFR). Тести розробляє, впроваджує та перевіряє компанія EDEXCEL, яка знаходиться у Великобританії. Сертифікати РТЕ є безстроковими і мають міжнародне визнання. Міністерство освіти і науки України зараховує сертифікати РТЕ рівнів В1 та В2 як державну підсумкову атестацію.

Центр Language Solutions допомагає забезпечити міжнародністандарти навчання та оцінити рівень володіння англійською мовою через підготовку та складання міжнародного мовного екзамену Pearson Test of English (PTE).

З 2016 року у рамках співпраці представники міжнародної освітньої  організації  Пірсон та центр Language Solutions на постійній основі проводять тренінги та семінари як для викладачів англійської мови, так й для всіх зацікавленних у вивченні англійської та отриманні міжнародних мовних сертифікатів.  Такі заходи сприйяють не лише обміну досвідом, але й надають  фахову інформацію з питань методики викладання іноземної мови та підготовки до складання міжнародних екзаменів зокрема.  Вже неодноразово (у березні, жовтні 2016) напередодні екзаменаційних сесій для потенціальних кандидатів для складання РТЕ було надано можливість зустрітися з сертифікованими екзаменаторами Пірсон — Робертом Хартіганом та Майком Хадсоном та  взяти участь у пробній частині мовного екзамену РТЕ. Серед учасників пробної сесії були наукові співробітники нашої Академії та інших вищих навчальних закладів міста (Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Дніпропетровський регіонального інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Національна Гірнича академія тощо).

З моменту підписання угоди було успішно проведенно  вже 3 екзаменаційні сесії РТЕ  на базі центру Language Solutions в ПДАБА. Кандидати з різним рівнем володіння англійською мовою з нашої академії та інших вищих навчальних закладів регіону взяли участь у складанні тесту РТЕ на рівень В2 – С1 і підтвердили свій рівень володіння англійською мовою та  отримали міжнародні сертифікати.

 

Наступна сесія відбудеться 16 грудня 2017 року.

?>
вверх