20.11.2017

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури

Сімнадцятий щорічний радіодиктант національної єдності писали українці у різних куточках світу 9 листопада у День святкування української писемності і мови. Разом з усім світом радіодиктант національної єдності писали й у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури. Текст диктанту, згідно усталеної традиції, прочитав український лінгвіст Олександр Авраменко. Цьогоріч автор обрав тему – “Наші пісні”. І сам текст, до речі, був не з простих. Цьогорічне гасло всеукраїнського радіодиктанту – “Нас багато, ми різні, нас всіх об’єднує спільна мета”. І справді, в читальній залі методичного кабінету кафедри українознавства зібралася небачена досі кількість охочих узяти участь у написанні диктанту, – від студентів першого курсу до проректора з наукової роботи. Для когось це був перший такий досвід, а хтось писав радіодиктант уже не раз. Диктант розповів коротку історію української пісні – від давніх часів до сучасності – до пісень Руслани і Джамали.

Проректор з наукової роботи професор М. В. Савицький, який впевнено очолив список переможців у написанні радіодиктанту, вперше узяв участь у диктанті. Каже, що тема йому сподобалася, однак думає, що при написанні припустився кількох помилок. Поруч з проректором з наукової роботи лідерами у написанні диктанту стали Н. О Ротт (старший інспектор відділу аспірантури і докторантури), П. М. Стехна (кафедра іноземних мов). А. О. Титюк (начальник НДЧ), В. М. Вовчук (професор каф. Прикладного матеріалознавства). Найбільш впевненою у своїх силах, як виявилося, була студентка архітектурного факультету Поліна Цвіткова (Арх15-6П). Саме вона стала лідером у написанні диктанту серед студентів, яких зібралося більше п’ятдесяти осіб. Друге та третє місця посіли Сергій Ярошевський (гр. Пм-14) та Настя Піскудіна (АГ-14), Вікторія Матвієнко (ПЦБ-7П). Загалом у Придніпровській державній академії будівництві та архітектури у написанні радіодиктанту взяли участь більше ста сімдесяти осіб. Серед них чимало викладачів та співробітників, зокрема активну участь взяли викладачі кафедри автоматики і електротехніки, інформаційно-вимірювальних технологій і систем.

Кафедра українознавства, яка стала організатором проведення заходу, щиро вдячна всім, хто взяв участь у написанні диктанту, і запрошує на курси української мови всіх охочих удосконалити свої знання з мови.

 

Завідувач кафедри українознавства Галина Євсєєва

?>
вверх