30.01.2018

Жителі Криму та непідконтрольних територій Донбасу зможуть зареєструватися на ЗНО за спрощеною процедурою

Для осіб, які живуть і навчаються в Криму чи на непідконтрольних територіях Донбасу, процедуру реєстрації на ЗНО спрощено. Вони зможуть подавати пакет документів  у електронному вигляді, а також реєструватися в додатковий період. Про це розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

Перш за все, якщо житель непідконтрольних територій не зможе подати документи для реєстрації поштою, то він матиме змогу подати скан-копії документів електронним листом на адресу регіонального центру. Також якщо особа не зможе вказати українську адресу для отримання листа, інформація про результати реєстрації надійде на його електронну пошту. В такому випадку сертифікати ЗНО, які учасник мав отримати фізичним листом, зберігатимуться в регіональному центрі. Забрати їх можна буде у зручний час або в пункті проведення ЗНО під час першого тестування.

Однак, Вадим Карандій нагадав, що аби взяти учать у ЗНО, цьогорічним випускникам з Криму та непідконтрольних територій Донбасу потрібно бути зарахованим за будь-якою формою навчання у загальноосвітній заклад на території України. Більше дізнатися про порядок такого зарахування можна тут.

Якщо жителі тимчасово неконтрольованих територій, а також учасники АТО не зможуть зареєструватися в основний період, то для них буде доступна реєстрація в додатковий – з 3 до 21 травня.

«Право зареєструватися у додатковий час дозволить пройти зовнішнє незалежне оцінювання, але виключно у додатковій сесії. Календар цієї сесії побудований таким чином, щоб наблизити її до початку вступної кампанії. Тож учасники зможуть за невеликий відрізок часу як пройти ЗНО, так і подати документи до вишу», – зазначив Вадим Карандій.

Він також повідомив, що цьогоріч для реєстрації на ЗНО вступники мають заповнити реєстраційну картку на сайті УЦОЯО та надіслати до регіонального центру комплект документів:

  • заповнену реєстраційну картку;
  • копію паспорта або інший документ;
  • дві однакові фотокартки;
  • копія документа про повну загальну середню освіту або довідку про здобуття такої впродовж 2018 року;
  • документ, що підтверджує створення особливих умов (за потреби).
?>
вверх