09.02.2018

ЗНО-2018. Реєстрація розпочалась

06 лютого 2018 року розпочалась реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання.
Реєстрація триватиме до 19 березня.

02 квітня – останній день для внесення змін до реєстраційних даних

Одним з обов’язкових документів для реєстрації є реєстраційна картка, формування якої здійснюється за допомогою сервісу «Зареєструватися», розміщеному на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти (testportal.gov.ua). Створити реєстраційну картку можна самостійно або звернутися до одного з пунктів реєстрації, перелік яких буде розміщено на сайті Українського центру.

Після оформлення реєстраційної картки необхідно сформувати комплект реєстраційних документів та подати його до закладу освіти, у якому навчаються (особи, які складатимуть ДПА у формі ЗНО), або надіслати (бажано рекомендованим листом) на адресу регіонального центру, вказану в контрольно-інформаційному листі (інші категорії осіб).

Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи будуть надіслані особам, які проходять державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання за адресою навчального закладу, в якому вони навчаються, іншим категоріям – за адресою, вказаною під час реєстрації.

Для успішної реєстрації на ЗНО основним документом, який посвідчує особу, є паспорт. Саме його копію має вкласти до комплекту документів майбутній учасник. Норму щодо можливості подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта громадянина України для реєстрації для участі в ЗНО особами, яким станом на 01 вересня року не виповнилося 16 років, що передує року їх участі в тестуванні, вилучено. Зміни відбулися відповідно до вимог чинного законодавства (паспорт громадянина України має бути отриманий особою, яка досягла 14-річного віку).

У разі недотримання вимог щодо реєстрації (ненадання документа, що підтверджує достовірність інформації, зазначеної в реєстраційній картці; надання недостовірної інформації; неналежного оформлення документів, необхідних для реєстрації; неможливості створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання відповідно до медичного висновку) особі може бути відмовлено в реєстрації.

Особи, які потребують створення особливих (спеціальних) умов для проходження тестування, повинні отримати медичний висновок (форма 086-3/о) та під час формування реєстраційної картки зазначити його номер і дату видачі.

В 2018 році ЗНО відбуватиметься з 22 травня до 14 липня:

Графік проведення основної сесії ЗНО-2018

22 травня – математика
24 травня – українська мова і література
29 травня – іспанська мова
29 травня – німецька мова
29 травня – французька мова
01 червня – англійська мова
04 червня – біологія
06 червня – історія України
08 червня – географія
11 червня – фізика
13 червня – хімія

02 – 11 липня – додаткова сесія ЗНО-2018 (графік буде оприлюднено до 30 квітня).

Інформує прес-служба УЦОЯО

?>
вверх